• PEURSUM 1 WORDT KNAP DERDE EN GAAT DE NACOMPETITIE IN!

    Het laatste competitieduel werd gespeeld op het complex van Lekvogels. Een lastige uitwedstrijd waar nog van alles op het spel stond. Zo vochten Groot Ammers en Unitas om plek 1 en 2 en waren Peursum, Herovina en ASH nog in de race voor de 3de & 4de plek en dus een ticket voor de nacompetitie. Bij winst op Lekvogels was Peursum verzekerd van de derde plaats en dus gingen de mannen volop de strijd aan.

    Het was echter Lekvogels die de score opende na enkele gemiste kansen van Peursum. Met vertrouwen behaald uit de rest van het seizoen rechtte de mannen hun rug en wisten de 1-0 om te buigen naar 1-2 door goals van Martijn en Robin. Op slag van rust belandde een voorzet van Lekvogels ongelukkig in de bovenhoek en werd de rust ingegaan met 2-2.

  • In de rust werd het één en ander scherp gezet, werden de veters nog een keer gestrikt, de thee en limonade opgedronken en nog een hapje banaan, powerbar en druivensuikersnoepje genuttigd. Hierdoor kwam Peursum weer fris uit de startblokken en ging het op jacht naar de 2-3. Die viel dan ook door een mooie actie van Menno en het koelbloedig afmaken van Jurre. Na nog een wonderschone redding van Derek eindigde de wedstrijd in 2-3 en wist Peursum dat het verzekerd was van de derde plek en het behalen van de nacompetitie.

    Peursum heeft dit seizoen 49 weten te behalen door 14 keer te winnen, 7 keer gelijk te spelen en maar slecht 3 keer te verliezen. Daarbij heeft Peursum het beste doelsaldo van de competitie (+41)!

  • Het behalen van de nacompetitie is een prachtige prestatie die Peursum met beide handen gaat aanpakken. Peursum speelt zijn eerste wedstrijd thuis tegen Rood-Wit 1 (uit Veldhoven) 15:00. Een mooie affiche om de mannen te komen aanmoedigen! Kom dan ook vooral kijken op het mooie complex!

  • De nacompetitie kent een ‘knock-out’ systeem waar slecht enkel winst telt om naar de volgende ronde te gaan. Zo zal Peursum bij winst gaan afreizen naar Zaamslag (Zeeland) op 10 juni! De derde (& laatste) nacompetitie wedstrijd zal worden gespeeld op neutraal terrein op 17 juni.

rfwbs-slide