Herinrichting Sportpark deel 8

Het was even een wat rustigere periode wat betreft de aanleg van ons tweede kunstgrasveld door het afkeuren van de schockpad laag. Begin deze week zijn de nieuwe uit Finland afkomstige rollen schockpad (een soort ondertapijt) voor het kunstgras o.a. door ISO goedgekeurd. Donderdagmorgen zijn ook de eerste rollen kunstgras uitgerold en begint veld 2 (het oude C-veld) weer langzaam groen te kleuren. Even was er nog wat vertraging doordat de tweede trailer met schockpad rollen vanuit Finland ergens in noord Duitsland wat vertraging had opgelopen. In de nacht van donderdag op vrijdag arriveerde de vracht toch op Sportplein Peursum. Vrijdag zijn de mannen van Nootenboom en grasmat fabrikant Condor weer verder gegaan met het uitrollen. Zoals het er nu voor staat, en als het weer meewerkt, kan dinsdag begonnen worden met de verdere afwerking van de kunstgrasmat. De belijningen moeten deels nog worden aangebracht waarna het speciale zand zal worden ingestrooid, daarna zullen de groen gecoate SBR-korrels worden aangebracht.

DSC03405DSC03401

Ook zal KWM vanaf dinsdag het hekwerk en de ballenvangers verder afwerken. ERMA Sport komt dinsdag en woensdag voor het plaatsen van Kooidoelen en het herplaatsen van de opklapbare van het B-veld afkomstige jeugddoeltjes.  Op het nieuw hoofdveld (veld 1) zullen de P-doelen vervangen worden door Kooidoelen.

DSC03333

Een andere klus die nog geklaard zal moeten worden is de aanleg van een afvoerbuis met een diameter van 50 cm naar de sloot tussen ons complex en het tenniscomplex. Op deze buis worden op de drainages van het huidige kunstgrasveld en trainingsveld aangesloten omdat sloot naar Plein 2 straks gedicht gaat worden. Het bestuur zou die ook het liefst zo snel mogelijk willen realiseren omdat de komende weken de rijplaten nog aanwezig zijn.

DSC03335

Ook de herbouw van de tribune heeft de afgelopen weken wegens vakantie van diverse vaste vrijwilligers niet zoveel vorderingen gemaakt. Hans van der Haven heeft wel de kozijnen van de berging achter de tribune geplaatst. De komende weken zullen de werkzaamheden weer beginnen met o.a. het aanbrengen van de dakplaten en wanden.

Iets wat wellicht wat minder opgevallen is dat er bij het speeltuintje op de kop van het oude trainingsveld tijdelijk een ballenvanger is geplaatst. Dit is gedaan om in ieder geval de mensen die gebruik maken van het terrasje te beschermen tegen naast geschoten of weg geramde ballen van het tijdelijke speelveld 3.

DSC03331

Om aan alle misvattingen en misverstanden een einde te maken, dit veld is iets kleiner dan door de KNVB gehanteerde minimale maten. Omdat Peursum 3 speelvelden nodig heeft om elke zaterdag alle wedstrijden te kunnen spelen en niet b.v. om half 5 nog wedstrijden moeten laten spelen, is er dispensatie aangevraagd bij de KNVB in Zeist. De KNVB heeft dispensatie verleend voor alle teams die uitkomen in de B-categorie, tot het gehele Sportcomplex klaar is. Voor v.v.Peursum betekend dit dat alle teams m.u.v. Peursum 1 en 2 – JO19-1 en JO17-1 op dit veld ingepland mogen worden.

Aan de linkse kant van dit veld is een strook van ongeveer 20 meter vrijgehouden om hier straks als het oude hoofdveld zal worden afgegraven een deel van de grond op te slaan. Deze grond zal later weer deels worden gebruikt om als de kantine gesloopt is, te gebruiken om het nieuwe definitieve veld 3 en jeugdveld aan te leggen.

We houden jullie op de hoogte met de vorderingen van de herinrichting van Sportpark Peursum.

Meer foto’s morgen in het fotoalbum op de Peursum website

Foto’s en verslag:

Wim den Toom