Hieronder staan weer enkele fragmenten uit het verleden. In die tijd werden accurate notulen gemaakt van de vergaderingen van de gemeente. Zoals jullie kunnen zien speelden er in het verleden ook al problemen die nu ook nog actueel zijn.

Wel is de techniek wat veranderd. Aanplakbiljetten zijn vervangen door social media. En wat dacht je van een sigarettentent bij de bazar. In het huidige rookvrije sportpark zal je dat niet snel meer zien.

Bazar

Bestuursvergadering gehouden ten huize van H. Rietveld op woensdag 15 sept 1954. Allen aanwezig, aanvang 9 uur. Deze vergadering was uitsluitend gewijd aan bespreking bazar. Het aanplakken van de biljetten hiervoor zal geschieden door J. Muis en J. van Houwelingen op donderdagavond en door H. Rietveld en A. den Toom op vrijdagavond.

Hiervoor werden de bromfietsen van J. Muis en A.de Baat beschikbaar gesteld. Dan zullen in de week voorafgaande aan de bazar de volgende stands op zijn plaats gebracht worden: het rad, de grabbelton, postkantoor, sigarettentent, snoepwijzer, schiettent, 2 sjoelbakken, wasknijpers, dodeneiland, boom, het ABC en ,, wat weegt het bestuur?”.

De taarten en worsten , e.d. zullen uitsluitend bij leden of donateurs worden besteld, er zal een oproep tot alle inwonende van de gemeenten gedaan worden of zij iets willen missen voor de bazar. K. van Dijk zal hiervoor circulaires stencilen.

Nu werd er nog even gepraat over de ledenvergadering welke een avond van te voren was gehouden. Om 11.15 uur werd de vergadering gesloten. De vergadering stond onder leiding van voorzitter M.J. Hoogenboezem.

Leveringsproblemen

Het moeilijk verkrijgbaar zijn van materialen is weer actueel. Denk aan chips en fietsonderdelen en de gevolgen die dat heeft voor levertijden van onder andere auto’s en fietsen. Dit wordt deels veroorzaakt door lockdowns, maar ook door de oorlog in Oekraïne. Uit onderstaande historische teksten blijkt dat het na de tweede wereldoorlog niet anders was.

Op de ledenvergadering van 3 maart 1945. Rondvraag: B. van Dijk vraagt over de veldtraining. Het bestuur antwoorde dat er wel een trainer zou zijn, maar de vereniging over geen ballen meer beschikt, zodat dit voorlopig niet kan doorgaan, wat zij erg jammer vindt, maar zodra er weer ballen te verkrijgen zijn dit weer zal worden hervat.

Ledenvergadering maart 1944.

Rondvraag: J. Schakel vraagt of er al een moeite voor gedaan is ter verkrijging van voetbalschoenen. Door het bestuur is alles in het werk gesteld, doch deze zijn in het geheel niet meer verkrijgbaar. Jan de Kreij vraagt over training in plaats van in de zaal om op het veld. Het bestuur zal trachten een trainer te vinden, doch wil graag de verzekering hebben van alle leden dat zij komen trainen.

Tijdens de vier laatste oorlogsjaren was A.A.A.A. Muilwijk de voorzitter.

Check onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws.

Inleveren van Plastic flessen levert geld op voor de club

08:00 Bar open

Scheidsrechters

Grensrechter vrouwen 1

(Informatie te verkrijgen bij de scheidsrechters coördinator Wim Heijkoop)

Binnenkort komt de nieuwe presentatiegids uit. Hierin alle team- én sfeerfoto's, leuke interviews en meer. We zoeken voor de verspreiding (in de week van maandag 19 december) nog bezorgers.

Ook hier geldt: vele handen maken licht werk.

Wil je ook een handje meehelpen meld je dan aan bij de secretaris.

• Brownline Logo_2
  • Sportcentrum Dordrecht Logo