Het is voor sommigen al langer bekend maar onze sportclub beschikt over een heus “afleverpunt frituurvet”. Dat klinkt deftig, maar is niet meer dan een blauwe container, die u aantreft buiten tegen het ballenhok. Bijna iedereen frituurt thuis wel eens wat en na verloop van tijd moet het vet ververst worden. Voor zover u dat al niet deed verzoeken wij u het vieze vet in een plastic fles te gieten en die voortaan niet meer weg te gooien, maar in te leveren bij v.v. Peursum. Uw vieze vet levert de club namelijk weer geld op. Zo steunt u de club en doet u ook nog eens heel milieubewust mee aan recycling! Inleveren kan woensdagmiddag tussen 13:30 en 14:30, of anders kunt u de plastic fles bij de blauwe container zetten.

Fritturvet Recycle Het

Waarom inlveren?

Van gebruikt frituurvet en bakolie kan biobrandstof worden gemaakt. Doe het gebruikte vet in een plastic fles, sluit deze goed af en lever ‘m in. Zo draagt u bij aan een groene samenleving.

De CO2-voetafdruk van biobrandstoffen uit afval- en reststromen is gunstig:  de oliën en vetten krijgen een tweede leven, nadat de gewassen voor een ander doel zijn geteeld en de vetten voor een ander doel zijn gebruikt.  Recycling levert een bijdrage aan een circulaire economie: een economie waarin de grondstoffen zo lang mogelijk in de kringloop blijven. Biobrandstoffen zijn bovendien hernieuwbaar. Dit in tegenstelling tot fossiele grondstof waarvan de bronnen eindig zijn.

Ook wordt met het inzamelen van gebruikte vetten voorkomen dat deze in het riool terechtkomen waar ze schade kunnen aanrichten.

20 augustus

De jeugd start met de training

De bar is geopend vanaf 15:00

25 augustus

20.00 Algemene Ledenvergadering (ALV)

27 augustus

Keuken open vanaf 11.00

Start beker programma o.a.

12.30 Peursum VR1 - RCD VR1 (beker)

15.00 Peursum 1 - Noordeloos 1 (beker)

15.00 Peursum 2 - Hardinxveld 3 (beker)

Check onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws.

• Brownline Logo_2
  • Sportcentrum Dordrecht Logo