Peursum 2 en de weg naar het...... deel 4

Zaterdag 16 maart 2019
Peursum 2 - Arkel 2
Uitslag 6 - 0

Welkom beste mensen bij het 4e deel van het voetbalavontuur wat Peursum 2 heet. Want een avontuur is het zo langzamerhand wel geworden dit seizoen. De ene overwinning opgevolgd door de ander en met een duizelingwekkend doelsaldo en een voorsprong die ondertussen is opgelopen tot minimaal 9 punten op de concurent ziet het er ook erg avontuurlijk uit allemaal. Daar komt nog eens bij dat we na de 1ste periode nu ook nog eens de 2e periode hebben gewonnen zonder 1(!) verliespunt. Als u dit allemaal zo leest denkt u misschien dat dit verslag over een Europese topclub gaat... Maar niets is minder waar, de ploeg waarover dit gaat is gewoon te bewonderen op sportpark VV Peursum in Giessenburg.

Genoeg over de cijfers en de rooskleurige positie waarin we ons bevinden. Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Arkel 2 op het programma en ook deze pot moest gewonnen worden. Het was wel een iets andere zaterdag als anders. Trainer Paul stond er vandaag namelijk alleen voor. De gehele technische staf inclusief keeper/mentor Marc waren afwezig. De reden van hun afwezigheid schijnt te zijn dat ze een weekje vakantie nodig hadden om zich volledig op te kunnen laden voor het spannende slot van onze competitie. Gelukkig werd de selectie aangevuld met vlagger Leo en keeper Kevin Vos van JO19 1 waardoor we toch weer op volle oorlogsterkte waren. Verder hadden we nog een nieuw gezicht op de reserve bank, namelijk die van Nick uit de JO19-1. Hij nam de plaats in van Chris die helaas vanwege een blessure toch af moest haken. Paul had, ondanks al deze mutaties, het toch weer voor elkaar gekregen om een tactisch meesterplan in elkaar te zetten waardoor ook de wedstrijd van vandaag 3 punten op moest gaan leveren.

190316 P2 1

De omstandigheden waren ten opzichte van vorige week wel wat beter. Er stond wederom een stormachtige wind maar het was gelukkig droog. En de akker was ingeruild voor onze eigen kunstgras mat. Met de warming up zagen wij een zeer gemotiveerd en getergd Arkel op het veld waardoor wij het idee kregen dat het wel eens een lastige middag kon gaan worden. Waar het vorige week toch vooral over talent Mitchell ging, was het vandaag toch wel de wedstrijd van dat andere toptalent in onze selectie. Namelijk Martijn - das phantom - der bomber - la pulga - el fenomeno Rietveld. Ik zal u vertellen waarom.

190316 P2 3

Het beginsingaal klonk en we begonnen fel aan de wedstrijd. De 1e helft was nog geen 20 minuten onderweg en we stonden al met 2-0 voor. De 1-0 werd gemaakt door die andere topschutter in de ploeg Jurre, na een prima pass van Martijn.

190316 P2 2

Bij de 2-0 was het Martijn zelf die de bal prima afmaakte nadat hij was weg gestuurd door Mitchell. Helaas moest onze aanvoerder Gerrit wel vroegtijdig van het veld met een voetblessure. Gerrit van de Heuvel kwam voor hem in de plaats. Arkel probeerde nog wel in de wedstrijd te komen maar toen het na een half uur 3-0 werd was het duel eigelijk al gespeeld. Die 3-0 was wel een doelpunt zoals trainer Paul dat graag ziet en waar wekelijks op getraind wordt. Een "tikkie takka" achtige aanval over vele schijven met spelers in de beweging, afgerond door, u raad het al, Martijn. Met die stand gingen we ook de rust in.

De gedachten dat het een lastige middag zou worden was dus niet helemaal gegrond. De wedstrijd verliep volledig naar de zin van Paul en er was dus verder weinig op af aan te merken. In het begin van de 2e helft ging Arkel driftig op zoek naar de ere treffer. Maar was het toch weer Martijn die na een mooie bal van Nijs koelbloeding de bal tegen het net schoot. 4-0. Bij de 5-0 werd de bal vanaf de zijkant voorgegeven, fungeerde Jurre als soort bliksemafleider en schoot de vrij-staande Martijn daarachter de bal alweer tegen de touwen. Gemakzucht sloop wat in de ploeg en Arkel kreeg nog wat kleine mogelijkheden. Maar gescoord werd er alleen nog door, wie anders vandaag, Martijn die zijn 5e van de middag maakte en de totaal score van 6-0 op het scorebord zette.

Zo was het toch nog een onverwachte zorgeloze middag geworden voor Peursum 2. De 12 finale van de 8 was gewonnen en volgende week wacht weer een lastige tegenstander genaamd Kozakken Boys. Tot dan!

190316 P2 4

01 juni 2019