Zaterdag 16 februari
Peursum 2 - Hardinxveld 3
Uitslag 6-1

Na de stormachtige omstandigheden van vorige week was het deze zaterdag een schitterende dag. Met een graad of 14 en een zon die een put in de grond scheen was het een prima dag om te voetballen. Daar kwam ook nog is bij dat we vandaag een heerlijke tegenstander op bezoek kregen, Hardinxveld. En 's avonds stond het jaarlijkse teamuitje gepland naar de Vrienden Live in Rotterdam. We hadden dus 2 dingen die ons extra motiveerde vandaag.

1.  Hardinxveld als tegenstander
  2. Je stapt toch net met een wat beter gevoel de bus in naar Rotterdam als je de overwinning binnen hebt nietwaar?

Trainer Paul riep ons het welbekende crisiscentrum in voor de wedstrijdbespreking. De opstelling stond zoals altijd weer keurig op het bord en we hadden de beschikking over een tot de tanden gewapende selectie met een reservebank waar heel wat teams in de regio jaloers op zouden zijn. De tactische plannen werden doorgesproken en er moest vandaag weer gewonnen worden. Want zoals bekend staat dit simpele "ploegie" uit Giessenburg bovenaan, en dat moet zo blijven. Verder kregen een paar jongens nog een peptalk van Paul. Paul zet zijn manschappen op scherp door iets te vertellen over een doos die mogelijk nog om de voetbalschoen heen zat vorige week en dat het vandaag allemaal wat beter moest. We hoorde ook dat voor deze clash een KNVB scheidsrechter aangewezen was, iets wat "onze" ingeplande scheidsrechter Richard niet zo leuk vond.

Tijdens de warming up van beide ploegen was de KNVB scheidsrechter nog steeds niet gesignaleerd. En later bleek dat hij sowieso niet meer naar Peursum zou komen. Het gevolg hiervan was dat "onze" scheidsrechter Richard ons toch nog kon fluiten. Er gaan geruchten dat Richard de KNVB scheidsrechter naar een andere vereninging had toe gestuurd, maar hier zullen we waarschijnlijk nooit achter komen!

De wedstrijd begon en al snel was duidelijk wat het strijdplan van Hardinxveld was. Een lange bal geven op de spits en dan proberen aan te sluiten. Verder werden er op het veld regelmatig felle duels uitgevochten. Iets wat wel vaker gebeurd bij een wedstrijd tussen Peursum en Hardinxveld. Na een minuut of 20 (de exacte minuten en dergelijke kan ik helaas niet precies aangeven, dit heeft waarschijnlijk met het teamuitje te maken van gisteravond) dachten we op voorsprong te komen. Een afstandsschot werd door de keeper van Hardinxveld half tegen gehouden, waarna in de rebound Jurre scoorde. Helaas zag het scheidsrechtersoog van Richard hierbij een overtreding, waardoor het feest niet door ging. Niet veel later kwamen we wel op voorsprong. Nick schoot vanaf de rechterkant tegen de keeper, de bal belande met een boogje tegen de onderkant van de lat en hobbelde langzaam in de linkerhoek van het doel. 1-0. Hardinxveld ging na de goal op zoek naar de 1-1 maar vlak voor rust was het wederom Nick die de 2-0 maakte. De bal kwam na een corner bij Nick die in een keer uit de lucht uithaalde en mooi scoorde in de linkerhoek.

Het was rust en in de kleedkamer kregen we te horen dat onze concurenten, Stedeco en Unitas, allebij punten hadden verspeeld. Bij winst deden we dus goede zaken. Na de peptalk van Paul en de bijbehorende tactische tips begonnen we aan de 2e helft.

We startte erg sterk en eigenlijk was de wedstrijd een kwartier na rust al gespeeld. Martijn maakte de 3-0 na een mooie aanval. En niet lang daarna was daar onze topschutter Jurre die de 4-0 binnen gleed. Hardinxveld raakte gefrusteerd en de duels werden nog wat feller dan dat ze al waren. Wel werd het nog 4-1 doordat we met ons hoofd al in Rotterdam zaten. Mitchel maakte er nog 5-1 van. De 6-1 was van grote schoonheid. Een vrije trap op een meter of 19 van het doel is vaak wel een klusje voor Gerrit van de Heuvel. Hij legde de bal klaar, nam een paar Ronaldo achtige stappen naar achteren, keek even vakkundig naar de muur van de tegenstander en krulde de bal schitterend in de linkerhoek. Niet lang daarna klonk het eindsignaal en de punten waren weer binnen!

Over de 3e helft met het bijbehorende teamuitje kan ik nog een verslag van 20 a4tjes schrijven maar dat zal ik jullie besparen. Wel weet ik zeker dat we ook die helft glansrijk gewonnen hebben en dat het nog lang onrustig was in Rotterdam.

Op naar zaterdag 9 maart. Dan staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Unitas op het programma!

11 okt 2019
  • 08 nov 2019