• Stout Logo
 • Logo Rabobank
 • Van Noordenne Logo

Het seizoen zit er op voor de klaverjassers binnen Peursum. Vrijdag 13 mei is de laatste kaartavond gespeeld. Vooraf liep de spanning op. Ondanks de ruime voorsprong van Freek kon het toch nog spannend worden. Dat komt doordat in de spelregels van ons is opgenomen dat de laagste pot van het seizoen weggestreept wordt. En pas na de laatste avond weet je welke dat is. Voor sommigen is dat een potje van 0 omdat ze een avond niet geweest zijn. Maar anderen die er wel elke avond bij zijn geweest hebben de mogelijkheid om een off-day weg te strepen. Zo’n avond dat het echt niet lukt en je drie uur lang zoekt naar een aas. En je weet dat ze in het stock zitten want je tegenstander krijgt ze constant.

Rond acht uur zaten er 19 kaarters in de kantine. Om te voorkomen dat we twee avonden achter elkaar veel stilstaande nummers zouden hebben, gingen we naarstig op zoek naar een twintigste kaarter. En dat was nog niet zo gemakkelijk. Maar uiteindelijk lukte het toch om de zo gewenste twintigste persoon binnen te hengelen. Piet de Groot hielp ons deze week uit de brand. We hopen uiteraard dat hij volgend jaar gewoon het hele seizoen mee kaart.

Het feit dat er deze avond geen Both te bekennen was in de kantine betekende de eerste meevaller voor Freek. Robert stond nummer twee. Vanwege deze afwezigheid kon hij Freek echter niet meer inhalen. En alsof het lot er mee speelde, werd Freek gelijk in de eerste ronde gekoppeld aan Kees Westerhout, de nummer 3. Hierdoor kon Kees in deze pot niet inlopen op Freek. Eigenlijk was de grootste bedreiging van Freek zijn eigen spel. Want met nog geen elfhonderd punten was het begin niet om over naar huis te schrijven. Was dit de spanning? Werd de gedachte aan de mooie grote beker met je naam daarin gegraveerd hem teveel? Misschien wel. Vanavond was zijn off-day, uiteindelijk is deze pot weggestreept.

Foto 3 klaverjassen

 

Maar hoe zat het met de tegenstanders. Robert was hij dus al kwijt, Kees had de pech dat hij zowel in de eerste als in de derde pot samen met Freek speelde. Die is ook niet dichterbij gekomen. Rien Deurloo, de nummer 4, eindigde vandaag op de elfde plaats met maar 250 punten meer dan Freek. Weer een concurrent minder. Gerard van Dijk had vandaag een bijzondere tactiek. Rustig beginnen en elke pot 200 punten hoger spelen dan de vorige. Dit is een leuke tactiek maar dan moet je niet onder de duizend starten. Dat leverde hem een laatste plaats op. Mark Schreuders had op papier nog goede kansen maar hij werkte ongeveer de omgekeerde strategie van Gerard uit. Het leverde hem de op één na laatste plaats op. Peter van de Graaf was de enige van de klassementsmannen die zich van de malaise onttrok. Maar het gat met Freek was te groot om te overbruggen. En zo werd Freek kampioen van dit seizoen. Gefeliciteerd Freek!

 

 

Zoals altijd is er behalve een prijs voor de kampioen ook een poedelprijs. Vooraf was dit spannend. Ikzelf was al bijna het gehele jaar in een gevecht met Marian om deze positie. Het verschil was klein. Marian had echter een uitstekende strategie om deze prijs op te eisen: niet spelen. Marian, gefeliciteerd met de poedelprijs.

 

 

Maar uiteraard werd er ook nog voor de eer gekaart. Want de klassementsmannen hadden vandaag geen van allen hun dag, door de anderen werd er best hoog gekaart. Uiteindelijk is de avond gewonnen door Gerrit Peters die met 7.116 punten ook gelijk zijn beste pot van het jaar speelde. Dicky werd tweede voor Jaap, mij en onze postbode.

 

En het einde van een seizoen is ook een mooi moment om als organisatie iedereen te bedanken voor hun komst. Wij hebben er erg van genoten. Het waren voor ons allemaal gezellige avonden (hopelijk voor jullie ook), soms zo gezellig dat we de zaterdag nodig hadden om bij te komen. We hebben dit seizoen weer veel nieuwe gezichten gezien. Deze hopen we uiteraard volgend jaar ook weer te mogen verwelkomen. Verspreid over de verschillende avonden hebben er toch 41 kaarters gespeeld, zowel jong als oud, geoefend en minder geoefend.

 

 

 

 Hieronder de ranglijst van het seizoen waarin iedereen is opgenomen die maximaal één avond gemist heeft.

 

 

 

 

Stand klaverjassen

Volgend jaar gaan we weer door. Binnenkort komen de speeldata op de site. Maar reken maar vast op iedere tweede vrijdag van de maand!

 

Poedelprijs

 

hoofdprijs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mededelingen

Complex voorlopig gesloten

afgelastingen

Voorlopig geen trainingen en geen wedstrijden

klik hier voor meer info

Vacatures

Wij zijn op zoek naar jou!

[FOUNDATION SPONSORS]

Foundation sponsors

 • Adminance Logo
 • Aenr Logo
 • Albert Heijn Logo
 • Electro World Logo
 • Hak Installatieservice Logo
 • Hoogenboezem Logo
 • Logo Asian Delight
 • Nooteboom Logo
 • Peinemann Logo
 • Plein2 Logo
 • Rabobank Logo
 • Sportshop Vlot Logo
 • Stout Logo
 • Van Noordenne Logo

LAATSTE NIEUWS - De beslissing is gevallen

Contact

Voetbal Vereniging Peursum

Sportplein 1

3381 LL Giessenburg

0184 - 65 17 19

secretaris@vvpeursum.nl

© 2018 - 2020 | Ontwikkeld door COMMPRO